De Westhoek

De Westhoek

Ze zijn zeldzaam, maar er bestaan plekken die je raken. Meteen en recht in het hart. Of je het nu wilt of niet, er is geen ontsnappen aan. De Westhoek is zo’n uitzonderlijke plaats. Een regio die al wie haar bezoekt voorgoed in zijn greep houdt. Misschien schuilt het hem in dat bijzondere landschap dat vlakke velden afwisselt met voorzichtige heuvels. Een panorama doorspekt met grafstenen die herinneren aan de gruwel die hier ooit heerste. In de Westhoek leer je dat je het leven moet vieren telkens je kunt. Of je nu in een volkscaf√© een picon drinkt of geniet in een sterrenestablissement, je wordt in de Westhoek overal oprecht hartelijk ontvangen.

Populaire activiteiten

In het spoor van Wereldoorlog I

Verspreid over de Westhoek vind je honderden sites, monumenten en begraafplaatsen, die voor verschillende nationaliteiten een grote historische en symbolische betekenis hebben. Honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld komen jaarlijks naar de Westhoek op zoek naar de restanten van de Eerste Wereldoorlog. Op die manier is het verhaal van de oorlog in de Westhoek universeel, het is zowel verleden als heden en toekomst.

Word bierpelgrim

De nieuwe bierroutes nemen je mee naar brouwerijen, hopvelden, volkscafeetjes en laten je zo proeven van het authentieke bierverhaal van de Westhoek. Je fietst door Poperinge, Vleteren, Lo-Reninge, Alveringem, Ieper en Diksmuide en passeert bierflessen waarop info, leuke verhalen en bieranekdotes te lezen zijn.

Meer informatie

Ontdek de Westhoek