Over ons

Geschiedenis van het huis en het dorp

De Meersen bestond oorspronkelijk uit het ouderlijke huis van onze overgrootouders en dat van de buren. Omstreeks 1950 werden beide delen bij elkaar gevoegd en onderging het meerdere renovatiewerken. Het resultaat vandaag is een huis vol karakter die een familiale gezelligheid uitstraalt. Er werd bewust gekozen om de gemoedelijke en knusse sfeer te behouden wat van De Meersen een uniek vakantiehuis maakt. We verwelkomen jullie dan ook graag in ons stukje geschiedenis.

Beveren aan de IJzer is een landelijk dorpje in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Sinds 1977 is het een deelgemeente van Alveringem. Beveren wordt ook wel Beveren-aan-de-IJzer genoemd, naar de rivier de IJzer die de zuidgrens van de deelgemeente vormt en ter onderscheid van andere Belgische plaatsen met de naam Beveren. In de 19e eeuw kende de parochie zijn hoogtepunt onder impuls van de grenshandel. De smokkelaars (blauwers) probeerden de Franse grens over te steken met boter, tabak en andere smokkelwaar om zo de invoertaksen te vermijden. De douaniers (commiezen) patrouilleerden langs de grens om de smokkelaars tegen te houden. Vandaag is Beveren aan de Ijzer een rustig dorpje die de perfecte uitvalsbasis vormt om de streek te verkennen

Inrichting van het huis, geschikt voor 10 personen.

Aan de buitenkant van het huis bevinden zich drie private parkeerplaatsen voorbehouden voor de huurders. De ruime tuin is volledig omgeven door een doorzichtige omheining waardoor huisdieren vrij kunnen rondlopen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken. Aan de zijkant van het huis is er een terras met ruime tafels, bijhorend meubilair, parasols en een barbecue. Naast het bergingshok is er tenslotte nog een buitentoilet.

Op het gelijkvloers van het huis bevindt zich een kleine inkomhal die uitgeeft op de keuken en de woonkamer. De keuken is uitgerust met een oven, magnetron en afwasmachine maar straalt door de blauwe betegeling een nostalgisch gevoel uit. Naast de keuken bevind zich de badkamer die volledig gerenoveerd is in 2016 en bestaat uit twee aparte douchekabines, twee wastafels en een toilet. De woonkamer bestaat uit een grote eettafel, meerdere zetels en een TV. Ook hier werd er gekozen om de authentieke sfeer te behouden door de aanwezigheid van de originele houtkachel. Tenslotte bevindt de eerste slaapkamper (2-pers. bed) van het huis zich ook nog op het gelijkvloers. Elke ruimte op de benedenverdieping (net als de bovenverdieping) is naast de houten kachel uiteraard aangesloten op de centrale verwarming.

De houten trap brengt u naar de bovenverdieping waar zich de tweede slaapkamer (2-pers. bed) en de slaaphal, bestaande uit 2 tweepersoonsbedden en 2 éénpersoonsbedden, bevinden. Hierdoor biedt De Meersen een volwaardige slaapplaats voor 10 personen met ruime bedden en comfortable matrassen.

Overtuigd?

Neem contact met ons op om je reservatie vast te leggen!